Diensten dierenarts Almere

Dankzij onze moderne faciliteiten en ervaren specialisten kunnen wij je vrijwel alle mogelijke behandelingen aanbieden. Voor verscheidene behandelingen en onderzoeken kun je zowel als klant en als niet-klant bij ons terecht. Klik op de onderstaande diensten voor meer informatie en het maken van een afspraak:

Gespecialiseerd dierentandarts

DCA-Dierenarts-Almere-dierentandartsMaar liefst 80% van de honden en 70% van de katten boven de 2 jaar hebben een gebitsprobleem. Dit levert grote gezondheidsrisico’s op en kan erg vervelend zijn voor je dier. Toch hebben niet veel dierenartsen de kennis en faciliteiten het gebit te controleren en te behandelen. DCA staat bekend als één van de beste dierentandartsen van Almere en omgeving. Dankzij onze moderne tandheelkundige apparatuur en specialistische kennis op dit gebied, kun je bij ons terecht voor allerlei tandheelkundige ingrepen. Van een grondige reiniging tot complexe (kaakchirurgische) extracties. Maak een afspraak of lees hier meer over (de gevaren van) gebitsproblemen.

Vragen, medicatie en (speciaal)voer

Onze assistenten staan tijdens onze openingstijden doorlopend voor u klaar. Je kunt altijd bij hen terecht voor vragen, het maken van een afspraak of voer- en medicatie verkoop. Loop gerust even binnen.

(Halfjaarlijkse) controle

Een halfjaarlijkse controle kan aandoeningen zichtbaar maken voordat het te laat is. Dit is belangrijk voor de gezondheid van je dier en voorkomt bovendien hoge behandelkosten. Maak direct een afspraak voor een preventieve controle.

Sterilisatie

Je kunt bij ons altijd binnen korte tijd terecht voor het steriliseren van je dier. Dit is een snelle en veilige ingreep. Naast de klassieke sterilisatie bieden wij ook laparoscopische sterilisatie (via een kijkoperatie). Maak een afspraak voor het steriliseren van uw dier.

Laparoscopische sterilisatie

Laparoscopische sterilisatie vindt plaats met een kijk operatie. Dit zorgt er onder anderen voor dat de patiënt veel sneller herstelt. Maak een afspraak voor een Laparoscopische sterilisatie of lees hier meer over deze ingreep en de voordelen ten opzichte van klassieke sterilisatie.

Orthopedische behandelingen en operaties

Voor orthopedische ingrepen werken wij samen met Klaas Vos. Klaas heeft zich middels trainingen aan Europese en Engelse universiteiten gespecialiseerd op dit gebied. Hij staat bekend als zeer ervaren en vakkundig en komt voor deze behandelingen speciaal naar DCA toe. Je hoeft hiervoor dus niet naar een andere praktijk. Tot het werkterein van Klaas behoren onder andere kijkoperaties (vnl elleboog en schoudergewrichten), botbreuken, kruisbandoperaties en de behandeling van HD bij de hond. Van deze behandelingen kun je ook gebruik maken wanneer je elders staat ingeschreven en bent doorverwezen voor een orthopedische ingreep. Maak een afspraak.

Spoedgevallen

Bent u klant bij ons en heeft u een spoedgeval? Belt u dan gedurende onze openingstijden met 036 521 4874. Lees hier meer om te bekijken wanneer het echt om een spoedgeval gaat en wie u moet bellen buiten onze openingstijden.

Echo- en röntgenonderzoek

We maken röntgenfoto’s van zowel grote als kleine huisdieren. Met deze foto’s onderzoeken we het skelet en andere structuren zoals bijvoorbeeld borst- en buikorganen. Daarnaast maken we röntgencontrastfoto’s en echo’s. Deze foto’s zijn nodig bij blaas-, maag-, en darmproblemen. Met echo kunnen de weke-delen structuren onderzocht worden. Maak een afspraak voor echo- of röntgenonderzoek of lees hier meer over de mogelijkheden.

Overige behandelingen

Uiteraard is er veel meer mogelijk dan hierboven opgesomd staat. Wilt je meer weten? Neem gerust contact met ons op door ons te bellen op 036-5214874 of ons een bericht te sturen.