Het team van Dierenarts DCA

DCA Marjolein WKP

Dierenarts Marjolein

Afgestudeerd in 2003 en werkzaam in ons team sinds:
DCA opgericht in 2004

Speciale interesses:
Chirurgie, dermatologie, cytologie

Waarom ben je dierenarts geworden?
Mijn wens was om met dieren te werken maar ook wilde ik heel graag een medisch beroep uitoefenen. Het mooie van diergeneeskunde t.o.v. humane geneeskunde is dat je als dierenarts vrijwel alle aspecten van van de geneeskunde uitvoert (röntgen, lab, interne, chirurgie, entingen etc etc) en niet maar 1 gebied.

Wat is je doel met elke patiënt?
Samen met het baasje ervoor zorgen dat het dier de meest optimale behandeling krijgt zodat het dier een goed leven zonder pijn en ongemak heeft en gezond blijft.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Mijn man Willen, mijn 2 dochters Veerle en Suze. Wij hebben 5 huisdieren: Cooper de herder husky kruising van bijna 13 jaar en Vinny de chihuahua van 1 jaar. Verder hebben we nog een Britse korthaar kat Tijger genaamd en 2 hamsters Pluis en Christientje.

Wat betekenen jouw dieren voor je? 
Gezelschap, genieten van dieren

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Vinoloog

DCA Loes WKP

Dierenarts Loes

Afgestudeerd in 2016 en werkzaam in ons team sinds:
2018.

Speciale interesses:
Omdat ik ben geboren en opgegroeid op de Nederlandse Antillen ben ik als klein meisje vroeg in aanraking gekomen met en verliefd geworden op vissen, vogels en reptielen. Deze passie is nu nog steeds duidelijk aanwezig!

Waarom ben je dierenarts geworden?
Ik nam vroeger elke aangereden leguaan mee naar huis en verzorgde deze tot ik hen weer kon vrij laten in het wild. Een ander mooi voorbeeld is dat ik nooit werd meegevraagd om te vissen, omdat ik elke gevangen vis weer terug de oceaan in gooide. De passie voor behoud en verbetering van dierenwelzijn is dus al op jonge leeftijd ontstaan.

Wat is je doel met elke patiënt?
Uiteraard wil je de beste veterinaire zorg leveren aan een ziek dier en wil je het welzijn voor elke patiënt verbeteren. Daarnaast haal ik enorm veel voldoening uit leuke samenwerking met collega’s, goede communicatie met eigenaren en het kunnen ontwikkelen in diverse veterinaire richtingen zoals chirurgie, vogels, knaagdieren, reptielen en medische beeldvorming.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Crazy birds Love birds! Mijn appartement in Utrecht deel ik samen met mijn twee agapornisjes, Lobi en Bobo. Thuis op Curacao, waar mijn ouders nog steeds woonachtig zijn, fladderen er diverse amazone papegaaien, valkparieten en roodvleugel ara’s rond. Tevens lopen er daar twee veel te dikke honden en een gemene kat rond.

Wat betekenen Lobi en Bobo voor jou?
Mijn kleine gevleugelde vriendjes doen mij erg veel denken aan mijn Caribisch thuis. Daarnaast zijn het de meest functionele wekkers en vrolijkste huisgenoten die jij je kan bedenken!

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Er is nooit een andere optie geweest! Ik heb zowel gestudeerd in Antwerpen als Utrecht. Fantastische ervaring! Ik ben onwijs blij met het uitoefenen van mijn vak en haal er bijzonder veel voldoening uit! Nog veel om te leren, maar dat maakt het juist zo leuk!

DCA Nadie WKP

Dierenarts Nadie

Afgestudeerd in 2018 en werkzaam in ons team sinds:
juni 2019

Speciale interesses:
Tandheelkunde, interne geneeskunde, management/helpen in praktijkorganisatie

Waarom ben je dierenarts geworden?
Anders dan vele andere dierenartsen wist ik niet al van jongs af aan dat ik dierenarts wilde worden. Tot mijn veertiende was ik zelfs best wel bang voor veel dieren. Mijn liefde voor dieren is begonnen met groeien toen wij op mijn veertiende onze hond Bowie kregen. Maar de reden waarom ik als studiekeuze Diergeneeskunde koos, en niet Geneeskunde – mijn andere optie –, is de veelzijdigheid van het dierenarts zijn. Als dierenarts voer je elk medisch aspect uit: tandarts, KNO-arts, cardioloog, chirurg, etc. En deze veelzijdigheid brengt me elke dag nog veel plezier!

Wat is je doel met elke patiënt?
Of een patiënt nu komt voor een vaccinatie of vanwege medische klachten, mijn doel is altijd om een beestje zo veel mogelijk op zijn gemak te stellen en – samen met de eigenaar – toch al het nodige uit te voeren voor de beste behandeling.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon samen met mijn vriend en twee katten, Poekie en Koekie.

Wat betekenen Poekie & Koekie voor jou?
Mijn lieve maatjes die altijd even gedag komen zeggen, waardoor thuis komen altijd een joy is.

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Mijn tweede studiekeuze was heel iets anders, namelijk Griekse en Latijnse taal en cultuur. Dus waarschijnlijk docente Grieks!

Wendy WKP

Clinical director Wendy

Afgestudeerd in 2013 en werkzaam in ons team sinds:
Als clinical director sinds 2019.

Speciale interesses:
Management, communicatie, paraveterinair onderwijs, knaagdieren/konijnen, kattengeneeskunde

Waarom ben je dierenarts geworden?
Omdat ik geneeskunde zo leuk vond, maar menselijke patiënten niet.

Wat is je doel met de patiënten en hun eigenaren? 
Optimale zorg voor de patiënten, een fijne communicatie met de klanten binnen een gezond werkklimaat voor onze teams.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Mijn man Jordi, kind Sofie, katten Minor, Rocky & Zus en twee konijnen

Wat betekenen jouw dieren voor je?
Onze katten gedragen zich als 3 extra persoontjes in ons gezin die hun aandacht claimen (en bijna altijd krijgen) op elk moment.

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Kapster of lerares

DCA Jonas WKP

Paraveterinair Jonas

Mijn naam is Jonas. Ik werk met veel plezier als paraveterinair bij Diergeneeskundig Centrum Almere. Ik heb de zorg die ik draag voor uw dier en klantgerichtheid hoog zitten! Ik sta 5 dagen per week voor u en uw dier klaar! Mijn passie voor dieren en het beter maken daarvan heb ik al sinds jonge leeftijd! Dit beroep past daar perfect bij!

Thuis heb ik een poes genaamd Sammy! Ik heb haar toen ze pas een week of 5 oud was gevonden in een bos in Friesland. Ze vindt dan ook alles spannend en eng! Maar ik heb een mooie band met haar op kunnen bouwen en kan niet meer zonder haar! Ik kan me dan ook zeer goed inbeelden dat uw dier speciaal is voor u! Ik behandel ze dan ook zoals ik zou willen dat mijn Sammy behandelt zou worden!

DCA Kim WKP

Paraverterinair Kim

Afgestudeerd in 2013 (Psychobiologie), 2015 (Forensic science) en 2020 (BSc Diergeneeskunde), en werkzaam in ons team sinds
September 2018

Speciale interesses
Tandheelkunde, chirurgie, voeding, allergieën/dermatologie, orthopedie, echografie.

Waarom wil je dierenarts worden?
Ten eerste houd ik onwijs veel van kleine huisdieren. Ik vind ze ontzettend grappig, lief, slim, wijs en leuk om met ze om te gaan. Verder heb ik een enorme liefde en passie voor geneeskunde zelf, waarbij je veel gebruik maakt van je cognitie maar nooit stil staat. Het is dus nooit saai als je in een dierenartspraktijk werkt. Natuurlijk volg ik de studie voor dierenarts omdat ik dieren beter wil maken, het geeft ook echt een kick als ze herstellen, maar het contact met de eigenaren is ook belangrijk. Meeleven, lachen om grappige verhalen van hun huisdieren, met ze meedenken voor de beste oplossingen geeft mij echt voldoening.

Wat is je doel met elke patiënt?
Natuurlijk dat ze blij en gezond de deur uitlopen en dat ze het gevoel hebben dat ze met liefde zijn behandeld.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik leef samen met mijn hond Eddie. Hij is echt mijn maatje en we hebben veel lol samen.

Wat betekent Eddie voor jou?
Eddie is mijn maatje: samen trainen, wandelen, chillen, eten, leven, lachen, rennen, en spelen is écht heel leuk! Ik word heel rustig en vrolijk van hem. Als hij wat kleiner was nam ik hem écht overal mee naartoe!

Als je geen dierenarts zou willen worden, wat zou je dan geworden zijn?
Wat ik hiervoor heb gedaan, ik zou dus waarschijnlijk een wetenschappelijke onderzoeker zijn geworden.

Kay van de Bilt

Paraveterinair Kay

DCA Femke WKP

Paraveterinair Femke

Afgestudeerd in 2016 en werkzaam in ons team sinds:
2019

Speciale interesses:
Assisteren in de operatie kamer en bij tandheelkunde en werken met reptielen.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Ik vindt de combinatie van dierverzorging, diergeneeskunde en omgang met klanten erg leuk!

Wat is je doel met elke patiënt?
Patiënten vinden het vaak spannend bij de dierenarts, mijn doel is daarom om de patiënt zich zo prettig en kalm mogelijk te laten voelen, zodat de patiënt (uw huisdier) weer vrolijk naar huis gaat.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Mijn gezin bestaat uit mijn man en mijn huisdieren. Ik heb een oude kat genaamd Gompie (20 jaar) en twee slangen.

Wat betekenen jouw dieren voor je? 
Mijn huisdieren zijn zeer belangrijk voor mij en ik doe alles voor ze om ze gezond en happy te houden

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Faunabeheerder

DCA Eva WKP

Paraveterinair Eva

Werkzaam in ons team sinds:
2019

Speciale interesses: 
Mijn hart ligt het meeste bij de katten, zelfs de bange en boze katten zijn hartstikke welkom bij mij. Reptielen en slangen vindt ik ook super interessant!

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Allereerst natuurlijk vanuit een hart voor dieren, maar ik heb ook al vanaf jongs af aan een interesse voor anatomie en pathologie gehad. Het (wel of niet) functioneren van het lichaam vindt ik enorm fascinerend. Goede combinatie gevonden dus!

Wat is je doel met elke patiënt?
Het kan voor de dieren enorm stressvol om naar de dierenarts te gaan. Mijn doel is om al het vervelende zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen voor de beestjes. Ook geef ik de dieren graag wat extra liefde na de operatie. Raken ze gestrest in de opname hokjes? Dan mogen ze gezellig bij mij op schoot achter de balie!

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon samen met mijn grote liefde Flynn, een mooie (te dikke, oeps..) Maine Coon kruising. Ook heb ik 2 rattenslangen in een terrarium staan. Los van deze beestjes thuis heb ik ook nog een pony waarmee ik graag de bossen inga.

Wat betekent Flynn voor jou?
Veel te veel! Ondanks dat ik maar 1 kat heb verdien ik echt de titel ”Crazy cat lady”

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Geen idee! Dan had ik het vast en zeker minder naar mijn zin gehad op werk.

Lisa Bijvoets paraveterinair

Paraveterinair Lisa

Afgestudeerd in 2017 en werkzaam in ons team sinds
juni 2020

Speciale interesses
Pathologie, orthopedie en neurologie.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
In eerste instantie ben ik de opleiding paraveterinair gaan doen omdat ik heel graag iets met dieren wilde doen. Tijdens de opleiding paraveterinair kwam ik er wel heel snel achter dat mijn meisjesdroom toch nog sterk aanwezig was en heb ik besloten om door te studeren. Ik ben sinds september 2019 bezig met de opleiding Diergeneeskunde in Antwerpen.

Wat is je doel met elke patiënt?
Mijn doel is dat elke patiënt zich op zijn gemak voelt in de praktijk. De patiënten in de opname zullen dus ook geregeld wat extra aandacht krijgen. Daarnaast vind ik het zelf heel fijn als dier en baasje tevreden de deur uitlopen.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Momenteel woon ik samen met mijn vriend en mijn twee broers. Op het moment hebben wij zelf geen huisdieren, omdat deze met mijn moeder mee verhuisd zijn naar Italië. Wij hadden twee hele lieve herders en drie katten, met mijn favoriete kat Gijs!

Wat betekent Gijs voor jou?
Gijs heb ik een aantal jaar geleden geadopteerd uit het asiel. Dit bleek helaas een katje met een gebruiksaanwijzing, maar hij is ontzettend lief! Hij liep geregeld weg om stiekem wat lekkers te eten bij de buren. Hij is dus ook niet mee verhuisd naar Italië, maar zit nu heerlijk op zijn plekje bij de buren.

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Dan had ik waarschijnlijk iets gedaan met forensisch onderzoek.