Het team van Dierenarts DCA

DCA Marjolein WKP

Dierenarts Marjolein

Afgestudeerd in 2003 en werkzaam in ons team sinds:
DCA opgericht in 2004

Speciale interesses:
Chirurgie, dermatologie, cytologie

Waarom ben je dierenarts geworden?
Mijn wens was om met dieren te werken maar ook wilde ik heel graag een medisch beroep uitoefenen. Het mooie van diergeneeskunde t.o.v. humane geneeskunde is dat je als dierenarts vrijwel alle aspecten van van de geneeskunde uitvoert (röntgen, lab, interne, chirurgie, entingen etc etc) en niet maar 1 gebied.

Wat is je doel met elke patiënt?
Samen met het baasje ervoor zorgen dat het dier de meest optimale behandeling krijgt zodat het dier een goed leven zonder pijn en ongemak heeft en gezond blijft.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Mijn man Willen, mijn 2 dochters Veerle en Suze. Wij hebben 5 huisdieren: Cooper de herder husky kruising van bijna 13 jaar en Vinny de chihuahua van 1 jaar. Verder hebben we nog een Britse korthaar kat Tijger genaamd en 2 hamsters Pluis en Christientje.

Wat betekenen jouw dieren voor je? 
Gezelschap, genieten van dieren

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Vinoloog

Henriette

Dierenarts Henriette

Afgestudeerd in 1994 en werkzaam in ons team sinds
2020

Speciale interesses
Konijnen en knaagdieren hebben van jongs af aan mijn speciale interesse, ook wel omdat ik helaas geen hond mocht van mijn ouders. Ik volg jaarlijks nascholingen over deze dieren. Ook chirurgie, waaronder kijkoperaties, vind ik boeiend om te doen.

Waarom ben je dierenarts geworden?
Het leek me heerlijk om iedere dag met dieren te werken. De natuur en dieren zijn gewoon fascinerend. Vanaf het moment dat ik als negenjarige bij een jong van mijn cavia de navelstreng moest afbinden en doorknippen wist ik wat ik wilde doen.

Wat is je doel met elke patiënt?
Mijn doel is dat ieder dier een waardevol leven kan leiden bij degenen die om het dier geven, zo veel mogelijk vrij van pijn en ongemak.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik ben getrouwd met Wiebe en heb 2 volwassen zoons, waarvan de jongste nog thuis woont. Onze dierenstapel is de laatste jaren wat gekrompen. Op heel hoge leeftijd heengegaan zijn mijn konijnen en hond. Onze 2 katten, broer Mouse en zus Umbra (bijna 13) gelukkig nog wel!

Wat betekenen Mouse en Umbra voor je?
Ik kan me een leven zonder dieren niet voorstellen. Katten zijn ook zo gezellig. Lekker op schoot, ze wurmen zich er wel tussen en zijn altijd blij als ze aandacht krijgen. Heerlijk!

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Misschien toch iets met mensen, want toen ik eenmaal dierenarts was bleek dat je een groot deel van het werk vooral met de eigenaren te doen hebt en moet samenwerken in belang van het dier. Wat ik ook waardevol vind. In mijn vrijwilligerswerk voor mantelzorgers geeft dat ook veel voldoening.

DCA Nadie WKP

Dierenarts Nadie

Afgestudeerd in 2018 en werkzaam in ons team sinds:
juni 2019

Speciale interesses:
Tandheelkunde, interne geneeskunde, management/helpen in praktijkorganisatie

Waarom ben je dierenarts geworden?
Anders dan vele andere dierenartsen wist ik niet al van jongs af aan dat ik dierenarts wilde worden. Tot mijn veertiende was ik zelfs best wel bang voor veel dieren. Mijn liefde voor dieren is begonnen met groeien toen wij op mijn veertiende onze hond Bowie kregen. Maar de reden waarom ik als studiekeuze Diergeneeskunde koos, en niet Geneeskunde – mijn andere optie –, is de veelzijdigheid van het dierenarts zijn. Als dierenarts voer je elk medisch aspect uit: tandarts, KNO-arts, cardioloog, chirurg, etc. En deze veelzijdigheid brengt me elke dag nog veel plezier!

Wat is je doel met elke patiënt?
Of een patiënt nu komt voor een vaccinatie of vanwege medische klachten, mijn doel is altijd om een beestje zo veel mogelijk op zijn gemak te stellen en – samen met de eigenaar – toch al het nodige uit te voeren voor de beste behandeling.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon samen met mijn vriend en twee katten, Poekie en Koekie.

Wat betekenen Poekie & Koekie voor jou?
Mijn lieve maatjes die altijd even gedag komen zeggen, waardoor thuis komen altijd een joy is.

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Mijn tweede studiekeuze was heel iets anders, namelijk Griekse en Latijnse taal en cultuur. Dus waarschijnlijk docente Grieks!

Kay van de Bilt

Paraveterinair Kay

DCA Femke WKP

Paraveterinair Femke

Afgestudeerd in 2016 en werkzaam in ons team sinds:
2019

Speciale interesses:
Assisteren in de operatie kamer en bij tandheelkunde en werken met reptielen.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Ik vindt de combinatie van dierverzorging, diergeneeskunde en omgang met klanten erg leuk!

Wat is je doel met elke patiënt?
Patiënten vinden het vaak spannend bij de dierenarts, mijn doel is daarom om de patiënt zich zo prettig en kalm mogelijk te laten voelen, zodat de patiënt (uw huisdier) weer vrolijk naar huis gaat.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Mijn gezin bestaat uit mijn man en mijn huisdieren. Ik heb een oude kat genaamd Gompie (20 jaar) en twee slangen.

Wat betekenen jouw dieren voor je? 
Mijn huisdieren zijn zeer belangrijk voor mij en ik doe alles voor ze om ze gezond en happy te houden

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Faunabeheerder

DCA Eva WKP

Paraveterinair Eva

Werkzaam in ons team sinds:
2019

Speciale interesses: 
Mijn hart ligt het meeste bij de katten, zelfs de bange en boze katten zijn hartstikke welkom bij mij. Reptielen en slangen vindt ik ook super interessant!

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Allereerst natuurlijk vanuit een hart voor dieren, maar ik heb ook al vanaf jongs af aan een interesse voor anatomie en pathologie gehad. Het (wel of niet) functioneren van het lichaam vindt ik enorm fascinerend. Goede combinatie gevonden dus!

Wat is je doel met elke patiënt?
Het kan voor de dieren enorm stressvol om naar de dierenarts te gaan. Mijn doel is om al het vervelende zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen voor de beestjes. Ook geef ik de dieren graag wat extra liefde na de operatie. Raken ze gestrest in de opname hokjes? Dan mogen ze gezellig bij mij op schoot achter de balie!

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon samen met mijn grote liefde Flynn, een mooie (te dikke, oeps..) Maine Coon kruising. Ook heb ik 2 rattenslangen in een terrarium staan. Los van deze beestjes thuis heb ik ook nog een pony waarmee ik graag de bossen inga.

Wat betekent Flynn voor jou?
Veel te veel! Ondanks dat ik maar 1 kat heb verdien ik echt de titel ”Crazy cat lady”

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Geen idee! Dan had ik het vast en zeker minder naar mijn zin gehad op werk.

Lisa Bijvoets paraveterinair

Paraveterinair Lisa

Afgestudeerd in 2017 en werkzaam in ons team sinds
juni 2020

Speciale interesses
Pathologie, orthopedie en neurologie.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
In eerste instantie ben ik de opleiding paraveterinair gaan doen omdat ik heel graag iets met dieren wilde doen. Tijdens de opleiding paraveterinair kwam ik er wel heel snel achter dat mijn meisjesdroom toch nog sterk aanwezig was en heb ik besloten om door te studeren. Ik ben sinds september 2019 bezig met de opleiding Diergeneeskunde in Antwerpen.

Wat is je doel met elke patiënt?
Mijn doel is dat elke patiënt zich op zijn gemak voelt in de praktijk. De patiënten in de opname zullen dus ook geregeld wat extra aandacht krijgen. Daarnaast vind ik het zelf heel fijn als dier en baasje tevreden de deur uitlopen.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Momenteel woon ik samen met mijn vriend en mijn twee broers. Op het moment hebben wij zelf geen huisdieren, omdat deze met mijn moeder mee verhuisd zijn naar Italië. Wij hadden twee hele lieve herders en drie katten, met mijn favoriete kat Gijs!

Wat betekent Gijs voor jou?
Gijs heb ik een aantal jaar geleden geadopteerd uit het asiel. Dit bleek helaas een katje met een gebruiksaanwijzing, maar hij is ontzettend lief! Hij liep geregeld weg om stiekem wat lekkers te eten bij de buren. Hij is dus ook niet mee verhuisd naar Italië, maar zit nu heerlijk op zijn plekje bij de buren.

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Dan had ik waarschijnlijk iets gedaan met forensisch onderzoek.