Het team van Dierenarts DCA

DCA Marjolein WKP

Dierenarts Marjolein

Afgestudeerd in 2003 en werkzaam in ons team sinds:
DCA opgericht in 2004

Speciale interesses:
Chirurgie, dermatologie, cytologie

Waarom ben je dierenarts geworden?
Mijn wens was om met dieren te werken maar ook wilde ik heel graag een medisch beroep uitoefenen. Het mooie van diergeneeskunde t.o.v. humane geneeskunde is dat je als dierenarts vrijwel alle aspecten van van de geneeskunde uitvoert (röntgen, lab, interne, chirurgie, entingen etc etc) en niet maar 1 gebied.

Wat is je doel met elke patiënt?
Samen met het baasje ervoor zorgen dat het dier de meest optimale behandeling krijgt zodat het dier een goed leven zonder pijn en ongemak heeft en gezond blijft.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Mijn man Willen, mijn 2 dochters Veerle en Suze. Wij hebben 5 huisdieren: Cooper de herder husky kruising van bijna 13 jaar en Vinny de chihuahua van 1 jaar. Verder hebben we nog een Britse korthaar kat Tijger genaamd en 2 hamsters Pluis en Christientje.

Wat betekenen jouw dieren voor je? 
Gezelschap, genieten van dieren

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Vinoloog

Henriette

Dierenarts Henriette

Afgestudeerd in 1994 en werkzaam in ons team sinds
2020

Speciale interesses
Konijnen en knaagdieren hebben van jongs af aan mijn speciale interesse, ook wel omdat ik helaas geen hond mocht van mijn ouders. Ik volg jaarlijks nascholingen over deze dieren. Ook chirurgie, waaronder kijkoperaties, vind ik boeiend om te doen.

Waarom ben je dierenarts geworden?
Het leek me heerlijk om iedere dag met dieren te werken. De natuur en dieren zijn gewoon fascinerend. Vanaf het moment dat ik als negenjarige bij een jong van mijn cavia de navelstreng moest afbinden en doorknippen wist ik wat ik wilde doen.

Wat is je doel met elke patiënt?
Mijn doel is dat ieder dier een waardevol leven kan leiden bij degenen die om het dier geven, zo veel mogelijk vrij van pijn en ongemak.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik ben getrouwd met Wiebe en heb 2 volwassen zoons, waarvan de jongste nog thuis woont. Onze dierenstapel is de laatste jaren wat gekrompen. Op heel hoge leeftijd heengegaan zijn mijn konijnen en hond. Onze 2 katten, broer Mouse en zus Umbra (bijna 13) gelukkig nog wel!

Wat betekenen Mouse en Umbra voor je?
Ik kan me een leven zonder dieren niet voorstellen. Katten zijn ook zo gezellig. Lekker op schoot, ze wurmen zich er wel tussen en zijn altijd blij als ze aandacht krijgen. Heerlijk!

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Misschien toch iets met mensen, want toen ik eenmaal dierenarts was bleek dat je een groot deel van het werk vooral met de eigenaren te doen hebt en moet samenwerken in belang van het dier. Wat ik ook waardevol vind. In mijn vrijwilligerswerk voor mantelzorgers geeft dat ook veel voldoening.

DCA Nadie WKP

Dierenarts Nadie

Afgestudeerd in 2018 en werkzaam in ons team sinds:
juni 2019

Speciale interesses:
Tandheelkunde, interne geneeskunde, management/helpen in praktijkorganisatie

Waarom ben je dierenarts geworden?
Anders dan vele andere dierenartsen wist ik niet al van jongs af aan dat ik dierenarts wilde worden. Tot mijn veertiende was ik zelfs best wel bang voor veel dieren. Mijn liefde voor dieren is begonnen met groeien toen wij op mijn veertiende onze hond Bowie kregen. Maar de reden waarom ik als studiekeuze Diergeneeskunde koos, en niet Geneeskunde – mijn andere optie –, is de veelzijdigheid van het dierenarts zijn. Als dierenarts voer je elk medisch aspect uit: tandarts, KNO-arts, cardioloog, chirurg, etc. En deze veelzijdigheid brengt me elke dag nog veel plezier!

Wat is je doel met elke patiënt?
Of een patiënt nu komt voor een vaccinatie of vanwege medische klachten, mijn doel is altijd om een beestje zo veel mogelijk op zijn gemak te stellen en – samen met de eigenaar – toch al het nodige uit te voeren voor de beste behandeling.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon samen met mijn vriend en twee katten, Poekie en Koekie.

Wat betekenen Poekie & Koekie voor jou?
Mijn lieve maatjes die altijd even gedag komen zeggen, waardoor thuis komen altijd een joy is.

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Mijn tweede studiekeuze was heel iets anders, namelijk Griekse en Latijnse taal en cultuur. Dus waarschijnlijk docente Grieks!

Kay van de Bilt

Paraveterinair Kay

Afgestudeerd in 2016 en werkzaam in ons team sinds:
juni 2020

Speciale interesses
Algehele narcose en baliewerkzaamheden

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Ik wilde van jongs af aan met dieren werken. Dieren kunnen niet praten en daarom vind ik het een uitdaging om zieke dieren beter te maken.

Wat is je doel met elke patiënt?
Dat uw dier fijn en pijnloos de kliniek verlaat, zo min mogelijk stress ervaart en dat de volgende ontmoeting pas met de volgende vaccinatie is.

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Ik zou in de sales terecht zijn gekomen.

DCA Femke WKP

Paraveterinair Femke

Afgestudeerd in 2016 en werkzaam in ons team sinds:
2019

Speciale interesses:
Assisteren in de operatie kamer en bij tandheelkunde en werken met reptielen.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Ik vindt de combinatie van dierverzorging, diergeneeskunde en omgang met klanten erg leuk!

Wat is je doel met elke patiënt?
Patiënten vinden het vaak spannend bij de dierenarts, mijn doel is daarom om de patiënt zich zo prettig en kalm mogelijk te laten voelen, zodat de patiënt (uw huisdier) weer vrolijk naar huis gaat.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Mijn gezin bestaat uit mijn man en mijn huisdieren. Ik heb een oude kat genaamd Gompie (20 jaar) en twee slangen.

Wat betekenen jouw dieren voor je? 
Mijn huisdieren zijn zeer belangrijk voor mij en ik doe alles voor ze om ze gezond en happy te houden

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Faunabeheerder

Kim paravet

Paraveterinair Kim

Afgestudeerd in 2013 (Psychobiologie), 2015 (Forensic science) en 2020 (BSc Diergeneeskunde), en werkzaam in ons team sinds
September 2018

Speciale interesses
Tandheelkunde, chirurgie, voeding, allergieën/dermatologie, orthopedie, echografie.

Waarom ben je dierenarts / paraveterinair geworden?
Ten eerste houd ik onwijs veel van kleine huisdieren. Ik vind ze ontzettend grappig, lief, slim, wijs en leuk om met ze om te gaan. Verder heb ik een enorme liefde en passie voor geneeskunde zelf, waarbij je veel gebruik maakt van je cognitie maar nooit stil staat. Het is dus nooit saai als je in een dierenartspraktijk werkt. Natuurlijk volg ik de studie voor dierenarts omdat ik dieren beter wil maken, het geeft ook echt een kick als ze herstellen, maar het contact met de eigenaren is ook belangrijk. Meeleven, lachen om grappige verhalen van hun huisdieren, met ze meedenken voor de beste oplossingen geeft mij echt voldoening.

Wat is je doel met elke patiënt?
Natuurlijk dat ze blij en gezond de deur uitlopen en dat ze het gevoel hebben dat ze met liefde zijn behandeld.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik leef samen met mijn hond Eddie. Hij is echt mijn maatje en we hebben veel lol samen.

Wat betekent Eddie voor jou?
Eddie is mijn maatje: samen trainen, wandelen, chillen, eten, leven, lachen, rennen, en spelen is écht heel leuk! Ik word heel rustig en vrolijk van hem. Als hij wat kleiner was nam ik hem écht overal mee naartoe!

Als je geen student Diergeneeskunde zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Wat ik hiervoor heb gedaan, ik zou dus waarschijnlijk een wetenschappelijke onderzoeker zijn geworden.

Paraveterinair Daphne

Paraveterinair Daphne

Afgestudeerd in 2009 en werkzaam in ons team sinds:
1 September 2020

Speciale interesses:
Het leuke aan dit werk is de afwisseling. Het leukste vind ik het begeleiden in de OK en bij de spoedgevallen. Ook vind ik het een uitdaging om de dag zo soepel en efficiënt mogen te laten verlopen.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Ik wil dieren helpen daar waar zij dit zelf niet kunnen.
Op mijn 12e ben ik begonnen met vrijwilligerswerk bij een dierenasiel/pension. Het werken met dieren heb ik altijd al leuk gevonden. Het vrijwillig werken groeide uit tot een weekend- en vakantiebaan en ik besloot voor Paraveterinair te gaan studeren. Na mijn studie ben ik in het asiel/pension gaan werken en kon enorm groeien. Na een aantal jaar merkte ik dat ik de medische kant enorm miste en heb een overstap gemaakt.

Wat is je doel met elke patiënt?
Mijn doel met elke patiënt is om deze, voor zover mogelijk, gezond en blij de deur uit te laten gaan. Waarbij iedereen het gevoel heeft alles te hebben gedaan en gegeven.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Momenteel woon ik nog alleen. Over enkele weken mag ik mijn nieuwe hond, Iza, verwelkomen! Iza is een Mechelse herder en ik kan niet wachten tot ze er is!

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Mijn meisjesdroom was dierenarts worden En ik wilde altijd ook graag naar de toneelschool.

Veronique paravet

Paraveterinair Veronique

Afgestudeerd in 2016 en werkzaam in ons team sinds
oktober 2019

Speciale interesses
Ik doe alles met plezier, maar mijn hart ligt toch echt bij het assisteren bij operaties en bij het begeleiden van de spoedgevallen.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Ik wilde altijd al heel graag dierenarts worden maar begon eerst met de opleiding paraveterinair. Hierna was ik nóg enthousiaster geworden over dierenartsen, dat ik een HBO opleiding Diergezondheid- & Management ben gaan volgen in Dronten, als opstapje naar de Universiteit. Dit alles was toch wel een erg lange weg en ik heb ervoor gekozen om na het behalen van mijn HBO-diploma te stoppen en lekker aan het werk te gaan, zoals ik dat nu al doe.

Wat is je doel met elke patiënt?
Mijn doel met elke patiënt is, voor zover mogelijk, het dier weer zo gezond en zo comfortabel mogelijk naar huis te laten gaan, op zo’n manier als dat ik zelf geholpen zou willen worden als ik met mijn dier langs zou komen.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon sinds 2016 in Lelystad samen met mijn vriend, Dingodog Duque, Konijn, 2 ratten en toompje van 8 kippen. Mijn katten, Britse Korthaar (fleskitten) Livy en Europese Korthaar Mauk, heb ik helaas bij mijn moeder moeten huisvesten.

Wat betekent Livy voor jou?
Livy betekent erg veel voor mij. Ik heb haar tijdens een spoedkeizersnede onder mijn hoede genomen en nooit meer losgelaten. De ‘echte’ moeder van Livy wilde niks van haar kittens weten en de eigenaren zagen de intensieve zorg niet zitten, waardoor ik de zorg van de kleine wurmpjes op mij heb genomen. Hen heb ik ongeveer 12 weken lang iedere 2 uur, zowel dag als nacht, met de hand gevoerd en zo nodig extra zorg gegeven in de vorm van fysio- en hydrotherapie, zoals bij Livy het geval was. Helaas hebben de andere kittens uit het nest het niet gered, op Livy na.
Door de speciale extra zorg die Livy nodig had, was er een erg sterke band ontstaan en de eigenaar van de moederpoes had daardoor besloten dat ik haar mocht houden.

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
De medische kant heeft mij altijd al aangetrokken, das wanneer diergeneeskunde niet mogelijk zou zijn voor mij was ik waarschijnlijk de humane geneeskunde gaan studeren, waarschijnlijk in de vorm van traumatologie of chirurgie. Daarnaast heeft de militaire geneeskunde mij altijd al aangesproken

Lisa Bijvoets paraveterinair

Paraveterinair Lisa

Afgestudeerd in 2017 en werkzaam in ons team sinds
juni 2020

Speciale interesses
Pathologie, orthopedie en neurologie.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
In eerste instantie ben ik de opleiding paraveterinair gaan doen omdat ik heel graag iets met dieren wilde doen. Tijdens de opleiding paraveterinair kwam ik er wel heel snel achter dat mijn meisjesdroom toch nog sterk aanwezig was en heb ik besloten om door te studeren. Ik ben sinds september 2019 bezig met de opleiding Diergeneeskunde in Antwerpen.

Wat is je doel met elke patiënt?
Mijn doel is dat elke patiënt zich op zijn gemak voelt in de praktijk. De patiënten in de opname zullen dus ook geregeld wat extra aandacht krijgen. Daarnaast vind ik het zelf heel fijn als dier en baasje tevreden de deur uitlopen.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Momenteel woon ik samen met mijn vriend en mijn twee broers. Op het moment hebben wij zelf geen huisdieren, omdat deze met mijn moeder mee verhuisd zijn naar Italië. Wij hadden twee hele lieve herders en drie katten, met mijn favoriete kat Gijs!

Wat betekent Gijs voor jou?
Gijs heb ik een aantal jaar geleden geadopteerd uit het asiel. Dit bleek helaas een katje met een gebruiksaanwijzing, maar hij is ontzettend lief! Hij liep geregeld weg om stiekem wat lekkers te eten bij de buren. Hij is dus ook niet mee verhuisd naar Italië, maar zit nu heerlijk op zijn plekje bij de buren.

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Dan had ik waarschijnlijk iets gedaan met forensisch onderzoek.

Management

Wendy WKP

Wendy, manager & dierenarts

Afgestudeerd in 2013 en werkzaam in ons team sinds:
Als dierenarts sinds 2013.

Speciale interesses
Management, communicatie, paraveterinair onderwijs, knaagdieren/konijnen, kattengeneeskunde

Waarom ben je dierenarts geworden?
Omdat ik geneeskunde zo leuk vond, maar menselijke patiënten niet.

Wat is je doel met de patiënten en hun eigenaren?
Optimale zorg voor de patiënten, een fijne communicatie met de klanten binnen een gezond werkklimaat voor onze teams.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Mijn man Jordi, kind Sofie, katten Minor, Rocky & Zus en twee konijnen

Wat betekenen jou dieren voor je?
Onze katten gedragen zich als 3 extra persoontjes in ons gezin die hun aandacht claimen (en bijna altijd krijgen) op elk moment.

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Kapster of lerares

BM Marloes 300x300

Marloes, management & paraveterinair

Afgestudeerd in 2009 en werkzaam in ons team sinds:
april 2020

Speciale interesses:
Veterinair vond ik spoed, radiologie en chirurgie het meest interessant. Nu richt ik me voornamelijk op de marketing, management en PR.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Als zoveel wilde ik met dieren werken en was ontzettend gebiologeerd door de biologie. In de loop der jaren heb ik (en ben ik nog steeds) me verder ontwikkeld buiten de geneeskunde om. 

Wat is je doel met elke patiënt?
Mijn doel is dat zowel patiënt als cliënt gelukkig en gezond naar huis gaan. Dat beide zich op hun gemak voelen in de kliniek, wat toch een spannende omgeving kan zijn voor sommige dieren en mensen. Dat we als team die spanning weg kunnen nemen en de baasjes ervan kunnen verzekeren dat we hun dier behandelen zoals we ons eigen dier behandelen. Dit beroep doe je puur vanuit passie voor het dier. En elk dier (en hun baasjes) heeft het op een optimale behandeling. 

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon samen met mijn Noorse Buhund Kylan.

Wat betekent Kylan voor jou?
Kylan is mijn maatje. Samen ontdekken we de Veluwe, de Ardennen en het Schotse landschap.

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Officier Geneeskundige Dienst.