Het team van Dierenarts DCA

Marjolein
Marjolein Dierenarts en mede-eigenaar

Marjolein Boeré-Secrève - Dierenarts en mede-eigenaar

Specialismen: Huid problemen

Ik ben in 2003 afgestudeerd als dierenarts. Een jaar later vestigde ik mij samen met Marcel als dierenarts in Almere en hebben we DCA opgericht. We wilden een kliniek die alles in huis heeft om de best mogelijke zorg voor huisdieren te bieden en dat is gelukt. Daar zijn we erg trots op.

Mijn liefde voor dieren beperkt zich niet tot de dieren in onze praktijk. Thuis heb ik een prachtige kruising husky van 5 jaar: 'Cooper’. Hij is afkomstig uit een Nederlands asiel. Buiten gaat hij het liefst zelf op avontuur, maar binnen is het een erg nette hond en luistert hij goed. Dat is erg prettig met een klein dochtertje in huis. Om zijn energie een beetje kwijt te kunnen loop ik regelmatig canicross wedstrijden met hem. Hoewel hij het dan erg lastig vindt te luisteren, is dit erg leuk om te doen. Ik zou hem voor geen goud willen missen!
Jennifer
Jennifer Spoeddierenarts

Masja Glorie

Sinds juni 2014 draai ik met veel plezier een aantal spoeddiensten bij DCA: het blijft iedere keer weer de vraag welke patiënten zich zullen aandienen, dus ontzettend afwisselend en interessant! Hiervoor heb ik, na mijn afstuderen als dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht, bij diverse praktijken waarnemingen gedaan.

Thuis heb een stoere kater van twaalf jaar oud rondlopen, zijn naam is Matou. Mocht ik er in een volgend huis nog eens de ruimte voor hebben, zou ik er graag een hond bij willen. Al is het natuurlijk de vraag wat Matou van dat plan vindt!
Dierenarts Marcel de Kruijff
Marcel Dierenarts, Tandheelkundig dierenarts en mede-eigenaar

Marcel De Kruijff

Specialismen: het behandelen van honden, katten, konijnen en reptielen

10 jaar geleden ben ik samen met Marjolein het Diergeneeskundig Centrum Almere begonnen. We delen de visie om de aller beste zorg voor dieren te willen bieden. 10 jaar later zijn we uitgegroeid tot een prachtige moderne kliniek mer veel vaste klanten.

Ik heb zeer veel ervaring in het behandelen van honden, katten, konijnen en reptielen. Daarnaast heb ik mij extra toegelegd tot de tandheelkunde bij dieren. Dieren met een gezond gebit leven namelijk veel langer!

Ook is het mijn passie de kliniek zo goed mogelijk te organiseren. DCA is nu één van de grootste en beste dierenklinieken van Almere. En we streven ernaar de kwaliteit te blijven verbeteren en steeds nieuwe services aan te bieden. Zo zijn we recent gestart met het pet health plan, een abonnement waarmee dier eigenaren veel geld kunnen besparen.

Zelf heb ik een hond, een 14 jarige Jack Russel. Ze heet Tommy. Helaas heeft ze de ziekte van Addisson, een vervelende aandoening waardoor haar bijnieren niet goed meer functioneren. Maar hoewel ze elke dag haar medicijnen moet slikken, is ze nog steeds een vrolijke en ondeugende hond. Daarnaast heb ik ook Jade, een gezonde en ondeugende 5 jarige Teckel.
Miranda de Boer
Miranda Assistente

Miranda

Juni 2015 ben ik afgestudeerd als paraveterinair en sinds september 2015 werkzaam bij het DCA.
Nu al heb ik het er hier heel erg naar mijn zin, ik heb nog veel te leren maar ik weet zeker dat dit
goedkomt en dat ik hier op mijn plek zit.

Na mijn werkdag is het voor mij nog niet over met de dierenpret.
Thuis heb ik namelijk nog een kruising border collie/ Friese Stabij, Sascha genaamd rondlopen. Sascha is 11 jaar
en heeft nog energie voor twee, hierom gaan we wel eens hardlopen of lange wandelingen maken. Verder
vindt ze het geweldig om achter de bal of konijnen aan te rennen.
Jantine
Jantine Assistente

Jantine van Ravenswaaij

Ik werk sinds mei 2011 als dierenarts assistente (paraveterinair) in Almere bij DCA. Ik ben in 2010 afgestudeerd als paraveterinair, daarna heb ik eerst bij een dierenartsenpraktijk in Hattem gewerkt. Daarna ben ik hier komen werken

Ik heb zelf een grote labrador, 3 konijnen, 2 valkparkietjes, 2 geelwangschildpadden, 2 kippen en nog een aantal geiten en schapen. Het lijkt dus wel een kinderboerderij bij ons thuis.
Peter
Peter Spoeddierenarts

Peter Overmars - Spoedarts

Ik ben sinds 2014 als spoedarts werkzaam bij DCA in Almere en dat bevalt erg goed! In mijn functie als spoedarts kom ik heel veel verschillende situaties tegen. Dat gecombineerd met de prettige werksfeer van DCA maakt dat ik erg van mijn baan geniet!
Niesje
Niesje Assistente

Niesje van Poolen

Mijn opleiding heb ik gevolgd in Barneveld en daar ook mijn diploma behaald als paraveterinair in 2005.
Vanaf toen ben ik langere tijd werkzaam geweest in een praktijk in Almere en ook een tijdje in Nijkerk. Vanaf heden ben ik te vinden bij Diergeneeskundig Centrum Almere.

Ook na werktijd blijf ik bezig met dieren, thuis heb ik namelijk samen met mijn man en 2 kinderen een gezellige, enthousiaste
labrador, 2 konijnen en koikarpers.
Lennart
Lennart Echograaf

Lennart van der Jagt

Lennart van der Jagt is dierenarts en heeft zich extra toegelegd op het maken van echo's. Wekelijks komt hij bij onze kliniek om echo's te maken van o.a. hart de buikholte.
Naast echograaf is Lennart, samen met zijn vrouw, eigenaar van een dierenkliniek in Zeist.
Isabelle Dierenarts en Gedragsspecialist i.o.

Isabelle van Eijk - Dierenarts en Gedragsspecialist i.o.

Specialismen: Gedrag

Nadat ik in 2008 ben afgestudeerd, ben ik aan de slag gegaan als dierenarts op DCA en op de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Inmiddels ben ik Specialist In Opleiding Gedrag van Huisdieren op de Faculteit. Dat houdt in dat ik mij aan het specialiseren ben in gedrag en welzijn van huisdieren. Eén van mijn werkzaamheden is het werken op de Gedragskliniek voor Dieren op de Faculteit. Daar zie ik honden en katten met allerlei (ernstige) gedragsproblemen. Gedragsproblemen kunnen het welzijn van huisdieren en ook hun eigenaren ernstig aantasten. Ook kunnen gedragsproblemen ontstaan door lichamelijk problemen of pijn. Gedragsveranderingen kunnen soms het eerste en enige signaal zijn voor een lichamelijke ziekte. Ik vind het heel erg leuk om samen met de eigenaren van huisdieren de oorzaken en aanleidingen van het probleemgedrag te achterhalen en vervolgens een behandelplan op te stellen om deze gedragsproblemen aan te pakken en het leven van de huisdieren en hun baasjes aangenamer te maken!
Eigenaren schamen zich soms voor de gedragsproblemen van hun huisdieren en durven daarom niet altijd hulp in te schakelen. Dat is heel erg jammer, want aan de meeste gedragsproblemen valt zeker wel wat te doen. En schamen, dat is al helemaal niet nodig want ik heb zo’n beetje alles al gezien en meegemaakt!
Behalve op de Gedragskliniek voor Dieren doe ik ook op DCA gedragsconsulten. Dit vind ik erg leuk om te doen omdat ik al lang werkzaam ben op DCA en veel eigenaren en hun huisdieren al lang ken. Bovendien is het een praktijk met een hele leuke sfeer, met leuke collega’s en heel veel mogelijkheden om goede zorg te bieden aan huisdieren en hun baasjes. Huisdiereigenaren zijn bij mij op DCA van harte welkom met honden en katten met gedragsproblemen zoals:
- Angst: voor mensen, dieren, dingen, geluiden (zoals b.v. onweer en vuurwerk)
- Agressie: naar mensen en dieren
- Dwangmatig gedrag: overmatig likken of poetsen, cirkelen, staartbijten
- Hyperactiviteit
- Niet alleen kunnen blijven
- Dementiegerelateerd gedrag
- Weglopen of jagen
- Slopen
- Ongehoorzaamheid
- Trekken aan de riem
- Overmatig blaffen of miauwen
- Overmatig eten of het eten van rare dingen
- Binnenshuis plassen, sproeien of ontlasten
Thuis heb ik een hondje Tommie van bijna 13 jaar. Hij heeft al zijn hele leven lang al epilepsie maar gelukkig is het met medicatie goed onder controle en is hij ondanks zijn leeftijd nog heel actief en speels. Ik hoop dat hij nog vele jaren meegaat!
Dierenarts Celine Baaren
Celine Dierenarts

Celine Baaren

Hoi! Mijn naam is Céline en sinds oktober 2016 ben ik werkzaam bij DCA. Zoals bijna alle dierenartsen wist als klein meisje al dat ik dierenarts wilde worden! Mijn interessegebieden zijn interne geneeskunde, kattengeneeskunde, chirurgie en spoed. Ik zit wat dat betreft helemaal op mijn plaats bij DCA, aangezien iedere dag van al mijn interessegebieden wel wat langs komt.
Tot snel in de praktijk en als we elkaar onverhoopt in een van mijn diensten tegenkomen, zal ik jou en je huisdier zo goed mogelijk helpen!
Amber
Amber Assistente

Amber - assistente

Even voorstellen: mijn naam is Amber van der Poel en woon in Almere.

Sinds maart ben ik het team van DCA komen versterken als paraveterinair. Altijd al hebben dieren een grote rol in mijn leven gespeelt. Na een tijd gewerkt te hebben op een kinderboerderij heb ik de keuze gemaakt om te gaan leren voor paraveterinair. Ik heb de opleiding gedaan op het Groenhorst Barneveld. Als ik thuis kom wachten er twee lieve speelse poesjes op mij maar ben ook vaak omgeven door andere dieren. Ik hoop u snel te ontmoeten bij Diergeneeskundig Centrum Almere.