Inzamelingsactie voor Spaanse asielhonden

Voor dierendag houden wij een inzamelingsactie van dierbenodigdheden voor honden in Spaanse asielen. De spullen die wij inzamelen dragen wij over aan Stichting Hond Zoekt Huis die ervoor zorgt dat alle ingezamelde spullen goed bij de Spaanse asielen komen die het het hardste nodig hebben.

Stichting Hond zoekt Huis regelt adopties van Spaanse asielhonden in Nederland. Maar daarnaast doen ze nog veel meer: ze geven lokaal voorlichting aan de bevolking hoe je goed met een hond moet omgaan (in Spanje worden helaas tot op heden veel honden nog zwaar mishandeld en uitgebuit), ze proberen samen met andere partijen te regelen dat er een goede wet- en regelgeving komt mbt omgang van dieren en ze zijn betrokken bij projecten die het welzijn van dieren bevorderen.

Diergeneeskundig Centrum Almere is net als deze Stichting erg begaan met de Spaanse asieldieren. Alles wat wij aan voer en medicatie over hebben en niet kunnen/mogen gebruiken gaat via stichtingen naar Spanje. In het verleden hebben wij meerdere castratie projecten uitgevoerd om de asielen zo te ondersteunen. Vandaar dat het ons nu een mooie gedachte leek om voor Dierendag spullen voor de honden in die asielen te verzamelen zodat het leven voor deze beestjes weer een stukje aangenamer wordt.

deze hele week van maandag t/m vrijdag kunt u spullen bij ons inleveren die nodig zijn om de dieren daar te verzorgen.

U kunt denken aan:

  • tuigjes,halsbanden, riemen
  • dekens, handdoeken
  • etensbakken
  • voer
  • medicatie voor honden die u niet meer gebruikt
  • spullen waarvan u zelf denkt dat het nuttig voor deze honden kan zijn!

Helpt u ook mee om deze honden in Spanje een goede dierendag te geven?

Als u graag meer wilt lezen over wat stichting Hond zoekt Huis doet en waarom zij juist de Spaanse asiels steunen ga dan naar de website hondzoekthuis.org.