Vuurwerkangst bij huisdieren

Vuurwerkangst bij huisdieren

Oud en nieuw staat weer voor de deur. Een gezellige periode voor ons, maar helaas niet voor sommige huisdieren. Veel honden en katten hebben vuurwerkangst. Er zijn verschillende manieren om je huisdieren te ondersteunen bij dit probleem.

Lange termijn aanpak:
De beste aanpak van vuurwerkangst is de lange termijn aanpak waarbij het doel is de vuurwerkangst echt op te lossen. Hierbij moet er ruim van te voren worden getraind op geluiden, soms in combinatie met medicatie.

Korte termijn aanpak
Voor de korte termijn aanpak kunnen angstremmende medicijnen worden gebruikt. Het doel van deze medicatie is om de angst te remmen bij dieren, het is in principe geen versuffend middel.

Ondersteunende produkten:
Bij zowel de lange als de korte termijn aanpak kunnen stress-reducerende hulpmiddelen gebruikt worden. Ook indien je geen medicatie wenst te gebruiken of de angst mild lijkt te zijn, kunnen deze hulpmiddelen worden ingezet. Het belangrijkste voor je hond of kat is dat je er bijtijds mee begint.
De artsen en assistenten van Diergeneeskundig Centrum Almere kunnen je hierbij helpen. Klik hier voor het maken van een afspraak of bel 036-5214874