Voeding bij katten

Gezonde voeding is belangrijk voor je kat. In het eten zitten belangrijke voedingsstoffen die je kat nodig heeft. Goede voeding en veel beweging staan garant voor een vrolijke kat.
Goedkope voeding raadt onze dierenkliniek niet aan. Zij bevatten veel zout en toevoegingen als kleur-, geur- en smaakstoffen. Allemaal belastend voor de gezondheid van kittens en volwassen katten. Als een kat op jonge leeftijd al in aanraking komt met slechte voeding kan dat de levensduur verkorten. 

Een ander probleem waar katten steeds vaker mee te kampen hebben, is overgewicht. Te weinig beweging, te veel tussendoortjes en verkeerde of te veel voeding zijn hiervoor de belangrijkste oorzaken. Ook kan overgewicht een medische oorzaak hebben.
Door overgewicht zit een kat niet alleen minder prettig in zijn vel, hij kan ook gezondheidsproblemen krijgen. Suikerziekte, tumoren of problemen met de gewrichten, het hart, de huid, de blaas en het ademhalen komen voor. Een kat die kampt met overgewicht leeft gemiddeld twee jaar korter dan een kat met een gezond gewicht.

Bij een bezoek aan dierenkliniek Diergeneeskundig Centrum Almere weegt de dierenarts assistente of dierenarts daarom altijd uw kat, zodat we direct in de gaten hebben of uw kat een gezond gewicht heeft. Als uw kat te zwaar is, geven wij een dieetadvies en begeleiden wij u en uw kat in het afvaltraject totdat uw kat weer een gezond gewicht heeft bereikt. In onze dierenkliniek heb je een ruime keuze uit dieetvoeding.

Dieren met speciale aandoeningen als bv blaasgruis, nierproblemen of suikerziekte vereisen een speciaal voor hen bestemd dieet. Dierenkliniek Diergeneeskundig Centrum Almere biedt jou en je huisdier een ruime keuze uit dieetvoeding, want smaken willen nog wel eens verschillen!