Voeding bij Honden

Gezonde voeding is belangrijk voor je hond. In het eten zitten belangrijke voedingsstoffen die je hond nodig heeft. Goede voeding en veel beweging staan garant voor een blije hond.

Goedkope voeding raden wij niet aan. Zij bevatten veel zout en toevoegingen als kleur-, geur- en smaakstoffen. Erg smakelijk maar allemaal zeer belastend voor de gezondheid van puppy’s en volwassen honden, vergelijk het met elke dag een frietje als ontbijt en een frikandel als avondeten. Als een hond op jonge leeftijd al in aanraking komt met slechte voeding kan dat de levensduur van de hond verkorten.

Puppy’s van grote rassen moeten specifieke voeding krijgen. Normale puppyvoeding bevat voor grote hondenrassen teveel calcium waardoor groeipijnen kunnen ontstaan. Een puppy van een groot ras reageert het beste op voedsel met de aanduiding: ‘puppy large breed’ of ‘grote rassen’.

Helaas is overgewicht bij volwassen honden een steeds vaker voorkomend probleem. Te weinig beweging, te veel tussendoortjes en verkeerde of te veel voeding zijn hiervoor de belangrijkste oorzaken. Ook kan overgewicht een medische oorzaak hebben.

Door overgewicht zit een hond niet alleen minder prettig in zijn vel, hij kan ook gezondheidsproblemen krijgen. Suikerziekte, tumoren of problemen met de gewrichten, het hart, de huid, de blaas en het ademhalen komen voor. Een hond die kampt met overgewicht leeft gemiddeld twee jaar korter dan een hond met een gezond gewicht. Bij een bezoek aan onze dierenkliniek wegen we daarom altijd je hond, zodat we direct in de gaten hebben of je hond een gezond gewicht heeft. Als je hond te zwaar is, geven onze dierenartsen en dierenarts assistenten een dieetadvies en begeleiden wij jou en jouw hond in het afvaltraject totdat je hond weer een gezond gewicht heeft bereikt. Dieren met speciale aandoeningen als bv blaasstenen, nierproblemen of voedselallergie vereisen een speciaal voor hen bestemd dieet. Onze dierenkliniek biedt jou en je huisdier een ruime keuze uit dieetvoeding, want smaken willen nog wel eens verschillen. De dierenarts assistenten helpen je graag bij het kiezen van het meest geschikte voer voor je huisdier.