Nieuw Kitten

Een kitten is onweerstaanbaar. Vrolijk, nieuwsgierig en speels. Onbevangen en enthousiast verkennen zij hun nieuwe leven. Maar naast de pret heb je ook de verantwoordelijkheid voor de nieuwe kitten. Door middel van het Junior Care Programma kan dierenkliniek Diergeneeskundig Centrum Almere samen met jou je nieuwe kitten de juiste zorg geven.

De kittenfase is één van de belangrijkste fasen in het leven van de kat. Omdat jonge katten veel aandacht nodig hebben, laten we je tijdens de kittenfase regelmatig langskomen. Zo controleren wij de groei en ontwikkeling van het kitten. Maar zo kan de dierenarts ook problemen die zich later kunnen openbaren (bv afwijkende groei gebit, hartruisje op jonge leeftijd), op tijd signaleren. Voor vragen kun je altijd terecht bij de dierenartsen en dierenarts assistenten van onze dierenkliniek.
Tijdens het Junior Care Programma geven we speciale aandacht aan de volgende punten:

  • ontwormen en ontvlooien
  • vaccineren
  • gewicht-  Controleer elke 1 tot 2 maanden het gewicht van je kitten. De dierenarts assistente weegt je kitten en controleert of de jonge kat correct groeit. Het wegen is gratis.
  • chippen – Het is verstandig om een kitten te laten chippen. Hiermee is je kat altijd te herkennen, want iedere chip heeft een eigen code. De chip bestaat uit een gesloten buisje met daarin een geheugenchip en een spoeltje dat werkt als een antenne. De chip is zeer klein, slechts 12,4 mm lang en 2 mm breed, en wordt via een injectie ingebracht. Speciaal materiaal zorgt ervoor dat de chip niet door het lichaam wordt afgestoten en dat het met het weefsel vergroeit. Bij het chippen van de kat worden de unieke code en de gegevens van de kat en van de eigenaar ingevuld op het daarvoor bestemde formulier. Dierenkliniek Diergeneeskundig Centrum Almere zorgt ervoor dat je huisdier ingeschreven staat in de databank voor gezelschapsdieren. Als je kat op straat wordt gevonden door de dierenambulance kunnen zij door het aflezen van de chip je gegevens achterhalen. Op deze manier kunnen jij en je kat weer snel met elkaar herenigd worden.
  • steriliseren en castreren (zie pagina: Operaties)
  • socialiseren – Heeft jouw kitten gedragsproblemen? Neem dan contact op met de dierenarts assistente. Verder heeft onze dierenkliniek een speciale dierenarts-gedragsdeskundige voor dieren: Isabelle van Eijk. Hoe eerder gedragsproblemen worden aangepakt, hoe meer kans van slagen je hebt om het afwijkende gedrag van de kat weer bij te draaien.
  • juiste voeding
  • specifieke testen – Bij sommige raskatten zijn specifieke testen nodig om problemen op latere leeftijd voor  te zijn. Denk hierbij aan testen voor erfelijke hart- en nieraandoeningen.
  • verzekeren: klik op de onderstaande banner voor 25 euro korting op de verzekering van je kitten.

pup_kitten