Laparoscopische sterilisatie

Bij laparoscopische sterilisatie gebeurt de ingreep via een kijk operatie: er worden 2 kleine gaatjes van amper 1cm in de buikwand gemaakt waarlangs de chirurg met een camera kan kijken in de buik en zijn instrumenten naar binnen kan brengen. De eierstokken kunnen zo eenvoudig worden verwijderd, zonder dat er, zoals op de klassieke manier, erg aan de eierstokken en banden getrokken hoeft te worden, waardoor de pijnlijkheid van de operatie sterk afneemt.  De grote vaten worden dichtgeschroeid zodat het bloedverlies en risico op nabloedingen minimaal is.

Aan het einde van de operatie hoeft de chirurg slechts een paar hechtingen op de 2 kleine gaatjes te zetten, deze hoeven niet te worden verwijderd. Doordat de wondjes zo klein gehouden kunnen worden zal de hond er weinig last na de operatie van ondervinden, en kan dus weer snel lopen (vaak direct dezelfde dag) zonder pijn.

De operaties worden verricht door de specialist chirurg Klaas Vos, Klaas is sinds 1999 dierenarts en heeft zich verder ontwikkeld tot erkend specialist chirurg, hierin heeft hij de hoogst haalbare graad in de dierenchirurgie. Je huisdier is dus in zeer goede en ervaren handen!
Mocht je interesse of nog inhoudelijke vragen hebben, neem dan gerust contact op (email of telefoon) met onze dierenkliniek.

 

Klik hier om een afspraak te maken voor een laparoscopische sterilisatie of klassieke sterilisatie.