Kat mee op vakantie

Als je op vakantie gaat, kun je je kat bij familie of kennissen onderbrengen, naar een pension brengen of meenemen naar het vakantieadres. Zorg er wel voor dat de tijdelijke verzorgers over de contactgegevens van de behandelend dierenarts en dierenkliniek beschikken. Als je de kat meeneemt op vakantie, zorg er dan voor dat jezelf de contactgegevens van de dierenarts bij je hebt.

 Bij familie of kennissen:
Als je de kat naar familie of kennissen brengt, is het belangrijk dat zij op de hoogte worden gebracht van de dagelijkse routine van de kat. Wat voor voeding moet er gegeven worden, hoe gedraagt de kat zich, slikt de kat medicijnen? Laat ook informatie achter over de behandelend dierenarts. Mocht er tijdens jouw afwezigheid iets met de kat gebeuren, dan kan de dierenarts direct worden geraadpleegd.

In een pension:
Als je de kat naar een pension brengt, wil je er zeker van zijn dat je huisdier genoeg aandacht krijgt. Daarom raden wij aan om van tevoren enkele pensions te bezoeken en te controleren. Met de medewerkers van het pension kun je ook de juiste voorzorgsmaatregelen doornemen voordat je je kat naar het pension brengt.
Sommige pensions geven de katten hun eigen voedsel. Katten kunnen echter heftig reageren als ze plotseling ander voer krijgen. Daarom adviseren wij dat je de voeding van de kat aan het pension geeft.
Als een kat enige tijd gaat verblijven in een pension, is het verstandig dat hij of zij is gevaccineerd tegen de nies- en kattenziekte. Bij dierenkliniek Diergeneeskundig Centrum Almere wordt je kat op tijd ingeënt tegen deze ziektes. Omdat in een pension veel katten aanwezig zijn, is het ook belangrijk om je kat tegen vlooien en wormen te behandelen.
Pensions hebben het tijdens de vakantieperiode razend druk, daarom is het verstandig om ruim van tevoren een plaats voor je kat te reserveren.

Mee op vakantie:
Elk land heeft zijn eigen regels met betrekking tot het meenemen van dieren. Maar er is één vaste regel die voor elk land geldt en dat is dat je kat ingeënt moet zijn tegen rabiës (hondsdolheid). Meestal moet deze vaccinatie drie weken voor de reis gebeuren, maar dit verschilt per land. Verder moet de kat altijd beschikken over een geldig Europees paspoort en een geregistreerde chip. Bij dierenkliniek Diergeneeskundig Centrum Almere kun je te allen tijde vragen welke regels gelden voor welk land.

De reis zelf kan voor een kat erg stressvol zijn. Voorkom verhitting van de kat door ramen te blinderen. Zorg er ook voor dat je voor de kat voldoende en vers drinkwater mee heeft. Als je kat gestrest raakt van de auto, kun je de kat kalmeringstabletten geven. Deze zijn verkrijgbaar in onze dierenkliniek. Als je met het vliegtuig reist, is het belangrijk dat je met de vliegtuigmaatschappij contact opneemt voor de vervoerseisen.
In andere landen kan je kat last krijgen van parasieten. In onze dierenkliniek zijn middelen verkrijgbaar aan de balie die de kat beschermen tegen deze beesten. De algemene tip is dat je je goed moet laten informeren bij de dierenarts als je je kat meeneemt op reis