Gebitsproblemen bij Katten

Gebitsproblemen bij Katten

Maar liefst 80% van de honden en 70% van de katten boven de 2 jaar hebben gebitsproblemen..

Een goede gebitsverzorging is erg belangrijk maar was tot voor kort in de diergeneeskunde een ondergeschoven kindje. Een ongezond gebit kan leiden tot stank uit de bek, het verlies van tanden en kiezen, maar ook tot ontstekingen aan organen. Daarnaast heeft het dier natuurlijk veel pijn en ongemak van het ontstoken tandvlees en eventueel loszittende tanden.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook bij dieren goede mogelijkheden voor een professionele gebitsbehandeling vergelijkbaar met je tandarts. Wij beschikken over moderne tandheelkundige apparatuur om het gebit van je dier professioneel te kunnen reinigen en zo nodig pijnlijke rotte gebitselement te verwijderen. Ook complexe extracties met grote wortels, zoals bijvoorbeeld hoektanden of drie wortelige kiezen kunnen op kaakchirurgische wijze verwijderd worden.

DSC01009

Bovendien beschikken we over een digitaal röntgenapparaat voor het gebit. Hiermee kunnen we tandproblemen aan het licht brengen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld een ontstoken wortel, tandresorptie laesies of cariës (‘gaatjes’). In onderzoek is zelfs naar voren gekomen dat bij ruim een kwart van alle tanden die er van buiten goed uit lijken te zien een serieus tandprobleem schuilgaat. Dieren die verlost worden van de pijnlijke tanden of kiezen zijn duidelijk een stuk vrolijker na een ingreep. Een goed gezond gebit draagt bij aan een gezond leven van je huisdier!