Dieren verzekering

Tegenwoordig is er een ziektekostenverzekering voor dieren. De gezondheidszorg voor dieren breidt steeds meer uit, maar daardoor worden medische ingrepen ook duurder. Als je (deels) verzekerd bent voor operaties of behandelingen, dan is dat wel zo prettig en voordelig, je kunt je dier dan altijd de beste zorg aanbieden. Met name in de spoed kun je plots voor hoge bedragen komen te staan. Als je dier bijvoorbeeld een pootje breekt boven de elleboog of knie dan kan het pootje niet gegipst worden maar moet de orthopeed pennen en platen gaan plaatsen. Een dergelijke operatie (afhankelijk van het dier) kan meer dan 1000 euro kosten.

Er zijn diverse verzekeringsmaatschappen voor dieren. Je dient je echter wel goed te laten informeren voordat je een verzekering afsluit. De meeste diereneigenaren sluiten een basispakket af. Deze kun je uitbreiden met bijvoorbeeld een sterilisatie/castratie vergoeding of vergoedingen bij ongevallen in het buitenland.  Veelal geldt voor alle verzekeringen: hoe jonger het dier is bij afsluiten van de verzekering hoe gunstiger de premie is, ook voor langere tijd.
Indien je een rashond of raskat bezit kun je te maken krijgen met aandoeningen die uitgesloten worden omdat ze vaak bij dat ras voorkomen. Bedenk echter ook dat je dier ziek kan worden van heel veel andere oorzaken die niet uitgesloten zijn, in het algemeen ben je alsnog gunstiger uit met een verzekering, met name als je dier wat ouder wordt en ouderdomsgebreken krijgt.Bij onze dierenkliniek Diergeneeskundig Centrum Almere geven onze dierenartsen en dierenarts assistenten  je graag meer informatie over verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen.

 

 

algemeen
Klik op de banner en ontvang 25 euro korting op je huisdierenverzekering