5 redenen waarom je het gebit van je hond/kat moet onderhouden

5 redenen waarom je het gebit van je hond/kat moet onderhouden

5 redenen waarom je het gebit van je huisdier moet onderhouden

  • Een huisdier met een gezond gebit heeft een frisse adem. Dat is wel zo prettig voor het baasje. Wanneer een huisdier niet fris uit zijn mond ruikt dan is het zorg te achterhalen waar dat aan ligt. In veel gevallen is er sprake van gebitsproblemen zoals tandvleesontsteking, tandsteen of zelfs ontstoken kiezen.
  • Dieren met een gezond gebit leven langer. Ze hebben minder risico op hart, lever en nierfalen en minder problemen met de voedselvertering. Het is dus voor de levensduur van je hond of kat belangrijk om gebitsproblemen te voorkomen.
  • Door een gezond gebit voorkom je pijn of zelfs het uitvallen van tanden en kiezen. Het feit dat dieren vaak geen pijn tonen wil niet zeggen dat ze geen pijn ervaren. Ontstoken tandvlees en rotte kiezen zijn zeer pijnlijk!
  • Gebitsproblemen kunnen leiden tot infecties van organen zoals hart, lever en nieren. Zodra het tandvlees ontstoken is kunnen bacteriën uit de mondholte in de bloedstroom komen en elders in het lichaam problemen geven. Het hoge percentage nierfalen bij katten is deels ook te koppelen aan het hoge percentage gebitsproblemen bij katten.
  • Dieren met een gezond gebit zijn vrolijker en actiever. Honden en katten zijn een ster in het verbergen van (tand)pijn. Vaak merk je als eigenaar daar niks van. Weinig opvallende symptomen zijn veel slapen en en een hond/kat die minder vrolijk is.

Twijfel jij over de gezondheid van het gebit van je huisdier klik dan hier voor een afspraak of bel 036-5214874