Februari en Maart: Een gezond gebit voor elke hond en kat!

De maanden februari en maart staan in het teken van de gebitsverzorging van uw huisdier!
Deze maanden kunt u terecht bij DCA voor:

  • een gratis gebitscontrole door een dierenarts
  • 10% korting op tandsteen verwijderen

maak nu gelijk een afspraak voor uw hond of kat:  AFSPRAAK MAKEN

Hoe herken ik een slecht gebit:

  • tandplak en tandsteen
  • stank uit bekje
  • minder goed kauwen
  • pijnuitingen bij eten (vaak laten dieren niets merken! dus let op!)
  • meer kwijlen
  • rood tandvlees
  • bult onder oog tgv kies wortelabces

wat is het gevaar van een slecht gebit:

in een gezond gebit met gezond tandvlees blijven de bacteriën netjes op het slijmvlies van de bek.Als het tandvlees ontstoken is raakt het verzwakt, hierdoor hebben bacteriën vrij spel naar de bloedbaan van het lichaam. Het gevolg kan zijn dat de bacteriën ontstekingen geven aan de hartkleppen, nieren, lever en gewrichten. Het is bewezen dat dieren met een slecht gebit (net als mensen) korter leven dan dieren met een gezond gebit.

Maar hij eet nog gewoon…

Dat klopt, dieren met een slecht gebit eten nog gewoon omdat ze wel moeten, anders hebben ze natuurlijk enorme honger. Als mens eet je ook nog gewoon als je een wortelkanaalontsteking hebt of een afgebroken kroon, je moet wel. Een hond of kat zal wel meer aan 1 kant gaan kauwen of bv minder goed kauwen en meer voedsel in geheel doorslikken.

Maar hij lijkt er geen last van te hebben…

Jawel hoor, dat is bij honden en katten niet anders dan bij mensen! Echter, dieren zijn meester in het maskeren van de pijn, ze willen van nature niet zwak lijken voor hun soortgenoten. Als je er wel wat van merkt dan zijn de problemen vaak al heel ver gevorderd.

Wanneer is een gebitsbehandeling nodig?

Samen met de dierenarts wordt gekeken naar het gebit van uw hond of kat en de situatie ingeschat. Voor een gebitsbehandeling (dus ook tandsteen verwijderen) is een narcose nodig, een hond of kat zal niet vrijwillig toelaten dat het gebit schoongemaakt wordt. Daarom raadt een dierenarts een gebitsbehandeling ook alleen aan als het echt nodig is.

Tandplak is vaak het beginstadium van de problemen. Tgv tandplak ontstaat tandvleesontsteking, daarna komt er tandsteen als het plak verder groeit en uiteindelijk raakt de wortel van de tand aangetast en is de tand verloren. Als er alleen nog maar tandplak is zal een dierenarts daarom al aanraden om te reinigen, om de andere stadia zo voor te zijn en het dier te behoeden voor pijn en ongemak. Vergelijk het met jezelf: uw tandarts zal u ook niet zomaar naar huis sturen met een gebit vol tandplak!

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt ons bellen, mailen of appen voor een afspraak! Eerst komt u voor een gratis gebitscontrole* voor uw hond of kat, daarna wordt een afspraak gemaakt voor de behandeling. De behandeling bestaat uit een dagopname: u brengt uw hond of kat in de ochtend en aan het einde van de dag komt u uw dier weer ophalen.

*indien er tijdens de controle naar meer problemen gekeken moet worden dan wordt een volledig consult in rekening gebracht. Deze gratis gebitscontrole is echt bedoeld om alleen de gebitsproblemen in te schatten!

Maak hier direct een afspraak!

Of bel voor een afspraak met onze praktijk: 036-5214874.