Diensten dierenarts Almere

Dankzij onze moderne faciliteiten en ervaren specialisten kunnen wij je vrijwel alle mogelijke behandelingen aanbieden. Voor verscheidene behandelingen en onderzoeken kun je zowel als klant en als niet-klant bij ons terecht. Klik op de onderstaande diensten voor meer informatie en het maken van een afspraak:

Gespecialiseerd dierentandarts

DCA-Dierenarts-Almere-dierentandartsMaar liefst 80% van de honden en 70% van de katten boven de 2 jaar hebben een gebitsprobleem. Dit levert grote gezondheidsrisico’s op en kan erg vervelend zijn voor je dier. Toch hebben niet veel dierenartsen de kennis en faciliteiten het gebit te controleren en te behandelen. DCA staat bekend als één van de beste dierentandartsen van Almere en omgeving. Dankzij onze moderne tandheelkundige apparatuur en specialistische kennis op dit gebied, kun je bij ons terecht voor allerlei tandheelkundige ingrepen. Van een grondige reiniging tot complexe (kaakchirurgische) extracties. Maak een afspraak of lees hier meer over (de gevaren van) gebitsproblemen.

Vragen, medicatie en (speciaal)voer

Onze assistenten staan tijdens onze openingstijden doorlopend voor u klaar. Je kunt altijd bij hen terecht voor vragen, het maken van een afspraak of voer- en medicatie verkoop. Loop gerust even binnen.

(Halfjaarlijkse) controle

Een halfjaarlijkse controle kan aandoeningen zichtbaar maken voordat het te laat is. Dit is belangrijk voor de gezondheid van je dier en voorkomt bovendien hoge behandelkosten. Maak direct een afspraak voor een preventieve controle.

(Laparoscopische) Sterilisatie

Je kunt bij ons terecht voor het steriliseren van je dier. Dit is een snelle en veilige ingreep. Naast de klassieke methode bieden wij ook laparoscopische sterilisatie (via een kijkoperatie) aan. Lees er hier meer over.

Orthopedische behandelingen en operaties

Voor onderzoek en diagnosestelling bij kreupelheidsklachten helpen wij u graag. Is er echter een orthopedische operatie nodig dan zal u worden doorverwezen naar één van de specialistenklinieken waar wij heel fijn mee samenwerken. Waarom de doorverwijzing? Orthopedische chirurgie is een specialisme binnen de diergeneeskunde. De artsen die hiervoor geschoold zijn houden zich uitsluitend met orthopedie: de laatste inzicht in medische inzicht en technieken. Ook zijn zij op de hoogte van de beste revalidatiemogelijkheden specifiek voor ieder dier. Om uw dier de beste zorg te bieden werken wij daarom met hen samen.

Spoedgevallen

Bent u klant bij ons en heeft u een spoedgeval? Belt u dan gedurende onze openingstijden met 036 521 4874. Lees hier meer om te bekijken wanneer het echt om een spoedgeval gaat en wie u moet bellen buiten onze openingstijden.

Echo- en röntgenonderzoek

We maken röntgenfoto’s van zowel grote als kleine huisdieren. Met deze foto’s onderzoeken we het skelet en andere structuren zoals bijvoorbeeld borst- en buikorganen. Daarnaast maken we röntgencontrastfoto’s en echo’s. Deze foto’s zijn nodig bij blaas-, maag-, en darmproblemen. Met echo kunnen de weke-delen structuren onderzocht worden. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Laboratorium

Wij beschikken over een in house laboratorium waar we bloed, urine, ontlasting en huid onderzoek kunnen uitvoeren. Voor specifieke onderzoeken werken wij samen met verschillende laboratoria waar wij onderzoeken naar opsturen en de uitslag van ontvangen. Vervolgens bespreekt onze arts de uitslag en behandelingsplan met u.

Overige behandelingen

Uiteraard is er veel meer mogelijk dan hierboven opgesomd staat. Wilt je meer weten? Neem gerust contact met ons op door ons te bellen op 036-5214874 of ons een bericht te sturen.