Aangepast dienstrooster Samenwerkende Dierenartsen Almere – per 1 Februari 2020

Geachte klant,

Via deze weg willen wij u op de hoogte brengen van een wijziging per 1 februari 2020  in onze dienstregeling. Afgelopen jaar heeft u 24/7 gebruik kunnen maken van de diensten van de Samenwerkende Dierenartsen Almere. We merken echter dat de vraag naar specialistische zorg vanuit klanten steeds groter wordt en onze capaciteit aan personeel (dierenartsen en paraveterinairen) steeds kleiner. Om die reden hebben wij en de andere klinieken van Samenwerkende Dierenartsen Almere gezamelijk besloten om per 1 februari 2020 de spoedpatiënten in de nachten en op feestdagen door te sturen naar gespecialiseerde spoedcentra in de omgeving. Deze spoedklinieken beschikken over zeer vakkundige spoedartsen en bieden daarnaast intensive care aan in de nacht.

De spoedcentra waar wij naar verwijzen zijn Evidensia Hugo Verwijskliniek Zwanenburg en Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein. Beide spoedklinieken zijn rond een half uur te bereiken. Dit staat gelijk aan de tijd waarbinnen u in de nacht terecht kon binnen Almere bij een dierenarts die opgeroepen moest worden. Wij verwachten niet dat het hierdoor langer duurt voordat u geholpen wordt.

Zoals u van ons gewend bent staan wij voor de beste zorg voor uw dier en staan wij dichtbij u als klant. Wij hopen daarom ook dat u ons vertrouwt dat dit een weloverwogen besluit is waarin zowel de belangen van onze patiënten en klanten als onze collega’s zijn meegenomen.

De Samenwerkende Dierenartsen Almere zullen nog wel in de weekenden oproepbaar blijven tussen 8:00 en 20:00. Diergeneeskundig Centrum Almere participeert ook mee in deze spoedopvang samen met de andere klinieken binnen Almere. Als klant van Diergeneeskundig centrum Almere kunt u hiervoor nog steeds  de doktersdienst bellen op 0900-1515.

Uiteraard blijft Diergeneeskundig Centrum Almere wel vasthouden aan de ruime openingstijden die u van ons gewend bent; doordeweeks dagelijks van 9:00 tot 19:00.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Team Diergeneeskundig Centrum Almere, onderdeel van Evidensia Dierenklinieken

samenvattend:

Op maandag t/m vrijdag van 19:00-9:00 en in het weekend van 20:00-8:00 spoed:

  • Evidensia Hugo Verwijskliniek Zwanenburg: De Heining 10, 1161 PA Zwanenburg, tel: 020 308 07 50
  • Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein: Nijverheidsweg 1b, 3433 NP Nieuwegein,
    tel: 030 – 202 70 70

op ons antwoordapparaat staan deze nummers per 1 februari ook ingesproken, maar ook als u de doktersdienst belt krijgt u deze informatie

Het weekend overdag (8:00-20:00) spoed:
Bel doktersdienst: 0900-1515, dan wordt u daarna gebeld door de dienstdoende praktijk